Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, son yıllarda Niğde şehir merkezinde belirgin şekilde rahatsızlığa sebep olan trafik sorununu kökten çözecek projeler açıkladı.
ALT GEÇİT MÜJDESİ
Prof. Dr. Hamdi Doğan, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde Halkının kendilerine yetki vermesi halinde Niğde’nin sembol kavşaklarından olan Derbent ve MEDAŞ kavşaklarını içine alarak, hastane ve Bor yolu istikametine bağlanan çift yönlü bir alt geçit yapacaklarının müjdesini verdi.
Anadolu’nun en sakin ve yaşanabilir şehirlerinden biri olarak gösterilen Niğde’de son yıllarda atılan yanlış adımlar nedeniyle belirgin bir trafik sorunu ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Bunu anlamak da kabul etmek de mümkün değil. Niğde, insanların gıpta ile baktığı, Anadolu’nun en sakin ve ferah şehirlerinden biri olmasına rağmen son yıllarda artan araç sayısına cevap verecek adımlar atılamaması dolayısıyla ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Buna şehirleşme ile ilgili hatalı uygulamaları da ekleyince, insanların şehir merkezine girmek istemedikleri bir Niğde ortaya çıkmıştır. Niğdemizin acilen çözüm bekleyen problemlerinin başında trafik sorunu gelmektedir” diyen Prof. Dr. Hamdi Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gerek nüfusumuzdaki gerekse araç sayısındaki artıştan dolayı ana arterlerde özellikle mesai saatleri başlangıcında ve bitiminde artık bir çile haline gelen trafik problemi yaşanmaktadır. Biz bu soruna akademik ve bilimsel bir perspektiften yaklaşıyoruz. Alanın uzman ve akademisyenlerinden oluşan deneyimli ekibimizle bu sorunu kısa sürede çözeceğiz. Özellikle trafiğin yükünü çeken kritik noktalardan başlamak üzere şehrimize önemli yatırımlar yapacağız. Bu doğrultuda öncelikle şehrimizin kilit noktalarından Derbent ve MEDAŞ kavşaklarını içine alan, hastane ve Bor yolu istikametine bağlanan çift yönlü bir alt geçit yaparak trafiği rahatlatma yoluna gideceğiz. Ayrıca eski sanayi bölgesinde İlhanlı mahallesinde yer alan demiryolu alt geçidini genişletip çift yönlü olarak otogar, Nar mahallesi ve İlhanlı mahallesiyle şehir merkezinin arasındaki trafiği rahatlatıp daha güvenli hale getireceğiz. Bunu benzer nitelikteki diğer tedbirlerimiz takip edecek”
DOĞAN: KATLI OTOPARKLAR OLUŞTURACAĞIZ
Niğde’deki trafik sorununun önemli parçalarından birinin de otopark sorunu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Doğan, şehrin önemli noktalarına yapacakları katlı otoparklarla bu anlamda söz konusu olan sorunu çözeceklerini ifade etti. Atacakları adımlarla otopark probleminin Niğde için artık sorun olmaktan çıkacağını belirten Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Şehir hayatını etkileyen önemli sorunlardan biri de araç park problemidir. Sadece bir alanda değil, şehrimizde ihtiyaç duyulan toplamda beş bölgemizde şehir ve ticaret hayatını rahatlatan, yeni trafik sorunları oluşturmayacak günlük işlerimizde rahatlıkla kullanabileceğimiz katlı otoparklar oluşturacağız” diye konuştu.
Yapılması planlanan otoparkların Sırali Cami yakınında, Paşakapı Caddesi Paşa hamamı yakınında, Dışarı Cami yakınında, Hükümet meydanında Eski Valiliğin yerinde ve NÖHÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi yanında ada ve parsel olarak belirlenmiş alanlara katlı otopark olarak inşa edileceğini belirtti.  Prof. Dr. Hamdi Doğan, sonraki yıllarda benzer sorunlarla karşılaşılmaması adına Niğde’de doğru şehirleşme felsefesini uygulayıp yerleştireceklerini de ifade etti.
(İbrahim UGUN)

Whatsapp Image 2024 03 17 At 12.56.55

Whatsapp Image 2024 03 17 At 12.56.55 (2)

Whatsapp Image 2024 03 17 At 12.56.55 (1)
Whatsapp Image 2024 03 17 At 12.56.54