BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Niğde İl Başkanı Hasan Yılmaz, uyuşturucu madde kullanımının ortaokullara kadar girdiğini belirterek velilerin tepkileri hakkında basın açıklaması yaptı.
Halk-Lis Niğde Başkanı Yılmaz açıklamasında; “İlimiz başta olmak üzere son yıllarda uyuşturucu kullanımı git gide artmaya devam ediyor. Uyuşturucu kullanımının bu denli artarak ortaokullara kadar girdiği bu günlerde veliler çocuklarını korumak adına yetkililerden yeterli desteğin ve önlemlerin alınmadığını dile getiriyorlar. Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının yayınladığı 2023 verilerine göre captagon ve metamfetamin yakalanmalarında büyük artış dikkat çekiyor. Captagon yakalamalar son 2 yılda yüzde 732 artarken metanfitamin ise son bir yılda yüzde 193 artışa geçti. Bunların yanında Birleşmiş Milletler Uluslararası 2023 yılı raporunu incelediğimizde son 10 yılda uyuşturucu kullanımının yüzde 23 arttığı, 2021 yılında ise Dünya genelinde 15-64 yaş aralığında her 17 kişiden birinin uyuşturucu kullandığı tespit edildi’’ dedi.
HALKÇI LİSELİLER NİĞDE İL BAŞKANLIĞI OLARAK ÇAĞRIMIZDIR
Başkan Yılmaz basın açıklamasının devamında; ‘’Başta büyük şehirler olmak üzere ortaokullara kadar inen uyuşturucu kullanımına karşın veliler tepkili. Okul bazında arkadaştan arkadaşa ‘1 kereden bir şey olmaz’ denilerek şeker şekillinde sunulan uyuşturucu maddeye karşı veliler okullarda belli düzende psikolojik denetimlerin yapılmasını, okul içi ve okul dışı güvenliklerinin artırılmasını talep ediyorlar.Cumhuriyet Halk Partisi Lise Örgütlenmeleri Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımızdır. Acilen Milli Eğitim Bakanlığının uyuşturucu ile mücadele adına alarma geçip, belli dönemlerde okullara psikolojik danışmanlar görevlendirerek madde kullanan öğrencilere psikolojik destekler vermesinin yanında okul içi ve dışı güvenliklerinin arttırılmasını, uyuşturucu ile mücadele kapsamında başta okullar olmak üzere mahalleler ve il genellerinde aileler ile çocuklarına seminerler düzenlenmesini talep ediyoruz’’ sözlerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber