Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) bünyesinde eğitim gören Özel Öğrenciler için Niğde Belediyesi Kültür Müdürlüğü Salonunda bir program düzenledi. Niğde Halk Eğitim Müdür Orhan Çetin programda yaptığı konuşmada; ‘’Sayın Valim, Belediye Başkanım, Protokolün değerli mensupları ve Kıymetli misafirler hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Niğde HEM olarak ilk kez 2017 yılında 3 öğretmen ve 24 öğrenci başlayan kurslarımız, 2023 -2024 eğitim öğretim yılında 4 öğretmen ve 51 öğrenci ile devam etmektedir. Kurslarımız lise dengi okullardan mezun olan öğrencilerden oluşmakta olup, sabah 09.00 öğle 13.45 saatleri arasında devam etmektedir. Öğrencilerimiz sosyalleşmek için burada el becerilerine ve bireysel özelliklerine göre el sanatları eğitimi görmekte olup, amaç özel gençlerimizi topluma kazandırmak ve velilerimizi bir nebze rahatlatmak için yapılmış bir projedir. Kursiyerler evlerinden alınıp servislerle tekrar evlerine bırakılmaktadır’’ dedi.
Müdür Çetin konuşmasının devamında; ‘’Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak özel çocuklarımızın eğitiminden istihdamına kadar tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyor bu sırada onlarla ilgili farklı alanlarda her gün yeni bir başarı hikayesi duyuyoruz. Ve fark ediyoruz ki çocuklarımızın başarılarının artıp hayata katılabilmeleri için ihtiyaçları olan tek şey, onlara inanıp güvenmemiz. Onlara inanırsak Çocuklarımızın başarıların önündeki tek engel de ortadan kalkmış olacak, çocuklarımız kendilerini güçlü hissedecekler. Güçlü Türkiye olmanın ön koşullarından biri de tüm bireylerimizin kendini güçlü hissetmesine bağlıdır.  Türkiye gibi, erdemli davranmanın adeta bir iklim koşulu olduğu bir ülkede, birbirimize sahip çıkmak, hayatın doğal sonucudur. Bütün bunlar, çocuklarımız için bir lütuf değil, insan hakkının teslimi demektir’’ dedi.
Orhan Çetin açıklamasının devamında; ‘’Bu organizasyonu özel çocuklarımızın yapabileceklerinin sanılanın aksine çok fazla olduğunu, onların yarınlara bağımsız birer birey olabilmek için çabalayarak hazırlanan insanlar olduklarını göstermek için düzenledik. “Bizim çocuklarımız belki her şeyi akranları kadar kolay yapamıyor olabilir, olsun. Kim mükemmel ki şu hayatta. Yeter ki doğru zamanda doğru yerde doğru eğitimi alabilsinler. İşte o zaman onlar için de engeller kaybolacak.
Kurum olarak sabır ve sevgi odaklı eğitimlerimizle engelleri birlikte aşıyor, Örgün eğitimi tamamlamış olan tüm yetişkin özel eğitim bireylerini merkezimize davet ediyoruz.
Ayrıca özel çocuklarımız söz konusu olduğunda desteklerini bizden esirgemeyen Valimiz Sayın Cahit Çelik’e, Saygıdeğer eşleri Nermin Çelik Hanımefendiye, Belediye Başkanımız Emrah Özdemir Kıymetli eşleri Duygu Özdemir Hanımefendiye Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar’a, tüm emek veren öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize bugün programımıza katılarak bize destek veren değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyor iyi seyirler diliyorum'' dedi. 
(Dahi GEDİK)

Hemm 5

Hemm 4

Hemm1

Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti

Editör: Niğde Haber