Niğde'nin Altunhisar ilçesinde, zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medyadan yardım isteyen 15 yaşındaki A.Ö. devlet korumasına alınırken, soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.
A.Ö’nün ailesiyle Ankara’da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde’nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Keçikalesi beldesinde zorla evlendirileceğini söyleyerek sosyal medyadan yaptığı yardım paylaşımın ardından gündem olan 15 yaşındaki A.Ö. yetkililerin devreye girmesi ile evlenmekten kurtularak, devlet korumasına alındı. Jandarma ekipleri kız çocuğunun annesi D.Ö. babası B.Ö evlendirileceği teyze oğlu 21 yaşındaki A.Ö. ile A.Ö. 'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. Şüpheli 5 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Konuyla ilgili Niğde Valiliği hızlı şekilde müdahale ederken, Niğde barosu da konuyu takip edeceklerini açıklamıştı.
EKİPLERİMİZ KONUNUN TAKİBİ İÇİN İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇTİ
Niğde Valiliği ; ‘Bazı sosyal medya mecralarında;  Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir” İfadelerinin yer aldığı bir duyuruda bulundu.
KONUNUN VE HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Niğde Barosu konuyla ilgili ; “İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve İhbarımız üzerine Kolluk Kuvvetlerince gerekli Araştırma başlatılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” Sözlerine yer verdiği bir basın açıklaması yaptı.
(Dahi GEDİK)