Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Türkiye Birinciliği, Küçük Kızlar kategorisi finalinde mücadele eden Niğdeli Okçu Gamzenur Kirazcı şampiyonda Türkiye dördüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi. Okul Sporları faaliyet programında yer alan müsabakalara 70 şehirden ve 93 takım ile toplam bin 800 sporcu katıldı. Gençler, yıldızlar ve küçükler kategorilerinde yapılan karşılaşmalarda, genç kızlar takım kategorisinde birin olan sporcu Tokat Yılmaz Kayalar Fen lisesi oldu. Genç erkekler takım kategorisinde ise Samsun Akpınar Fen Lisesi birinciliği elde etti.
Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, düzenlenen turnuvada Türkiye 4.’sü olan Gamzenur Kirazcıyı sosyal medya hesabından, “Afyonkarahisar ilinde düzenlenen 2023 Okul Sporları Geleneksel Türk Okçuluk Küçük Kızlar Final Müsabakalarında sporcumuz Gamzenur Kirazcı 4. Olarak bronz madalya kazandı. Sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” Sözlerini içeren paylaşımla sporcunun başarısını duyurarak tebrik etti.
(Dahi GEDİK)