İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında il merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, 6 ayrı evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak, olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 7 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan ikisi mahkemece tutuklanmış, suça konu malzemeler sahiplerine teslim edildi.
Otodan hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 3 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmış ve suça konu akü sahibine teslim edildi.
Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi olayı ile ilgili 1 şüpheli yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapıldı.
Resmî belgede sahtecilik olayı ile ilgili 1 şüpheli kullandığı şasi ve motor numaraları kazılı motosiklet ile birlikte yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.
Elektrikli bisiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 şüpheli yakalanmış ve hakkında gerekli işlemler yapılmış, suça konu elektrikli bisiklet yediemin otoparkına çekildi.
Motosiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 şüpheli yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmış ve suça konu elektrikli motosiklet sahibine teslim edilmiştir
Mabetten hırsızlık olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 (iki) Şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmıştır.
Açıktan hırsızlık olayı ile ilgili, suça konu üç tekerlekli Elektrikli Bisiklet bulunarak sahibine teslim edilmiştir.
6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olayı ile ilgili, 1 şüpheli taşıdığı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 1 -15 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde;
14 Hakaret , 33 Kasten yaralama, 3 Kişilerin huzur ve sükununu bozma, 3 Konut dokunulmazlığının ihlal, 1 Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, 1 Kişisel verilerin kaydedilmesi 3 Şantaj, 1 Taksirle adam öldürme, 38 Taksirle yaralama, 2q6 Tehdit, 2 Banka veya kredi kartının kötüye kullanılması, 4 Dolandırıcılık, 4 Güveni kötüye kullanma, 1 Yağma(Gasp) olayı aydınlatıldı.
Toplam 176 şüpheli şahıs yakalanmış olup, 39 şüpheli mahkemeye sevk edildi, 13’ü tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Hakkında yakalama kararı bulunan 40 şahıstan 13’ü cezaevine teslim edildi, 27 şahıs ise ifadelerinin alınması için adli mercilere teslim edildi.
Ekiplerimizce yapılan umuma açık işyerleri denetimlerinde 6 işyeri denetlenmiş, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlandı. Ayrıca kayıp olarak aranan 5 şahıs bulundu.
(İbrahim UGUN)