Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2024 yılına ait bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada çalışma yaşamında sorun yumağına dönüşen konuları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a anlattı ve Bütçede bu sorunların çözümü için kaynak ayrılmamasını eleştirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Emeklilikte adalet arayanların, taşeronda kadro bekleyenlerin, atama bekleyenlerin, geçici mevsimlik işçilerin, staj ve çıraklık mağdurlarının, 9000 gün primin 7200 güne inmesini isteyen esnaflar, vergide adalet bekleyenlerin 2024 yılı bütçesinde adı yok, tanımı yok. Onların yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldıracak bir düşüncenin de egemen olmadığını burada ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
VERGİDE ÇALIŞMA YAPILIYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Genel sorular üzerine yaptığı değerlendirmede vergi konusuna değindi. Yılmaz “Orta vadeli programla ilgili çeşitli kesimlerle görüşmeler yaptım ben, işçi kesimiyle, kamu sendikaları, işçi sendikaları, işverenler, finans çevreleri, hepsiyle de görüştüm. Ortak beklentilerden bir tanesi vergi alanında reform olarak ortaya çıktı ve orada halkımızın da genel ortalaması vergi alanında reform yapılması, daha adaletli bir vergi düzeninin oluşturulması yönünde. Bu konuda da Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere kurumlarımız çalışıyorlar. Bu, bir gecede olabilecek bir şey değil vergi reformu dediğimiz hadise; ciddi bir hazırlık süreciyle Meclisimizin takdirine sunulacak konular, bunlar mutlaka önümüzdeki dönem gelecektir. Buradan vergi artacak veya azalacak gibi bir sonuç çıkarmamak gerekir. Vergi reformu dediğimiz... Gün boyunca konuşan birçok arkadaşımız “Doğrudan vergiler artmalıdır.” dedi, biz de aynı perspektifle bakıyoruz ama dediğim gibi bu bir günde olacak bir şey değil, orta-uzun vadeli bir eğilim olarak görmek gerekir ve bu konuda belli adımları atacağız.” dedi.
2024 YILI BÜTÇESİNDE ÖDENEK AYRILMIŞ MIDIR?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca, temeli 1996 yılında atılan Niğde havaalanının akıbetini de sordu. Gürer, “1996 yılında temeli atılan, Başbakan ve Bakan iken Sayın Binali Yıldırımın Niğdelilere 4 kez yapılacağı sözünü verdiği Niğde Havaalanı için 2024 yılı bütçesinde ödenek ayrılmış mıdır?” şeklinde soru yöneltti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna yanıt verileceğini belirtti.
(Dahi GEDİK)