Adem sordu: Türkiye'ye hasta hayvan mı getiriliyor? Adem sordu: Türkiye'ye hasta hayvan mı getiriliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada asgari ücretin artırılması gerektiğini söyledi ve iktidara çağrıda bulundu.
Gürer “enflasyonun dar ve sabit gelirli emekçileri yoksullaştırdığını belirterek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurguladı. CHP’li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü ve yaklaşık 7,5 milyon kişinin bu ücretle çalıştığını ifade ederek ‘Enflasyon dikkate alınarak Haziran ayında ücret artışına gidilmesi şarttır’ dedi.
Gürer, insan onuruna yaraşır bir asgari ücretin temel bir insanlık hakkı olduğunu belirtti. Asgari ücretin yalnızca iktidar ve işveren blokunun kararıyla belirlenmemesi gerektiğini, emek temsilcilerinin taleplerinin de dikkate alınmasının önemini vurguladı.
“EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI”
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'nin Avrupa'nın en düşük asgari ücretli ülkelerinden biri olduğunu ve bu durumun yokluk ve yoksulluğu derinleştirdiğini söyledi. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Gürer, Haziran ayında asgari ücretin yeniden değerlendirilerek kesinlikle artırılması gerektiğini ve emekçilerin enflasyon karşısında ezilmesinin sonlandırılmasını talep etti.
İktidarın yanlış politikalarının bedelinin yoksullara vergi ve zam olarak yansıdığını belirten Niğde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, enflasyon dar gelirli, sabit gelirli emekleri yoksullaştırmıştır; asgari ücret de ortalama ücrete dönüşmüş ve açlık sınırı altında kalmıştır. Yaklaşık 7,5 milyon asgari ücretle çalışanın ücretlerinde haziran ayında enflasyon dikkate alınarak artışa gidilmesi şarttır. İnsan onuruna yaraşır asgari ücret, temel bir insanlık hakkıdır. Asgari ücret yalnız iktidar ve işveren blokunun kararına kalmamalı, emek temsilcilerinin talepleri dikkate alınmalıdır. Avrupa'nın en düşük asgari ücretli ülkeleri arasındayız; yokluk, yoksulluk bu nedenle derinleşmektedir. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı, asgari ücret haziran ayında yeniden değerlendirilerek mutlak surette artışa gidilmeli, enflasyon karşısında emekçilerin ezilmesi sonlandırılmalıdır. İktidarın yanlışının bedeli yoksullara vergi ve zam olarak yansımakta, gelirleri daralmaktadır” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber