Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Niğde Gazozu fabrikasında meydana gelen zehirlenme olayında 2 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır, 3 kişi yaralandı.
Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Niğde gazozu fabrikasında meydana gelen olayda gazoz fabrikasında çalışan Faruk Sert (35), Ufuk Kılıçarslan (29), B.Ş. (46), Durmuş Cebenay (43) ve O.B. (53), temizlik yapmak için su kazanına girdiklerinde kimyasal maddelerin tepkimeye girmesi sonucu çıkan gazdan zehirlendi. Olayın haber verilmesi üzerine fabrikaya AFAD, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekipler tarafından yapılan ilk müdahalede, kimyasal maddeden etkilenen Faruk Sert ve Ufuk Kılıçaslan’ın hayatını kaybettiği belirleni. Diğer görevliler O.B. ve B.Ş. ayakta tedavi edilirken durumunun ağır olduğu belirlenen Durmuş Cebenay ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı olay yerinde incelemelerde bulunurken, olay sonrası Niğde Valisi Çelik konuyla ilgili açıklamasında; ''Saat 10.40 civarında kazan temizliği yapan 2 işçi ile onlara yardıma gelen 3 işçinin kimyasal maddeden zehirlendi. Üzüntü verici bir olay, inşallah bu tür olaylarbir daha yaşanmaz. Yaptıkları bir kazan temizliği ancak kazan temizliğinde kimyasal maddeleri kullanmışlar. Kazan su kazanı, normalde fabrika içinde kullanılan bir kazan değil.  Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Bir vatandaşımızın hayati tehlikesi var'' dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
(Dahi GEDİK)






 

Editör: Niğde Haber