Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Niğde İl kongresi yapılarak mevcut İl Başkanı Erhan Adem yeniden başkan seçildi.
38’nci Niğde il Olağan Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Yeni Valilik alanındaki Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongrede tek liste olarak girilen seçimde, mevcut İl başkanı Erhan Adem yeniden il başkanı seçildi.
Divan Başkanlığının oluşturulmasıyla birlikte saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlığına CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Başkan Yardımcılığına Kamil Davarcı, kâtipliğe ise Mehmet Özkan seçildi.
243 delegenin oy kullandığı kongrede faaliyet ve denetim raporunun okunup onaylanmasının ardından il başkanlığı seçimine geçildi.
Açık oylama usulü ile gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan Erhan Adem, iki yıl daha CHP İl Başkanlığı görevine seçildi. Böylelikle yeniden İl Başkanlığına seçilen Erhan Adem, 5’nci dönemine resmen başlamış oldu.
Kongre sonrası açıklama yapan CHP İl Başkanı Erhan Adem; ‘’Partimizin 100’ncü yılında tekrar il başkanı olmaktan onur duydum, katkı veren, destek olan bütün partililerimize teşekkür ederim. İnanıyorum ki 2024 yılı yerel seçimler partimizin zaferiyle sonuçlanacak ve bütün ülkemize geçtiğimiz süreçte olduğu gibi bu süreçte de nasıl belediye başkanlığı yapılırı göstereceğiz. CHP her zaman ezilenin, garibanın sesi olmaya devam edecek.” Sözlerine yer verdi. Kongreye, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
(Dahi GEDİK)
001 (9)
001 (8)
001 (6)
001 (2)
001 (1)