Bu hastalık fark edilmez ise ölümcül olabilir! Bu hastalık fark edilmez ise ölümcül olabilir!

İsviçre merkezli bir ilaç firması, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçlarını kapsayan 14 ilacın Türkiye’deki satışını sonlandırdı. Türkiye’de muadili olmayan epilepsi ilacının artık satılmamasıyla, hastaların nöbet geçirme tehlikesi olduğu vurgulandı.
İsviçre merkezli bir ilaç firması, geçen aylarda ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını bildirdi.
Bu ilaçlar arasında göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Satışı sonlandırılan ilaçlardan biri de Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacı. Satışın sonlandırılmasının ardından bu ilacı kullanan epilepsi hastaları mağdur oldu.
İLAÇ ALAMAYANLARIN NÖBET GEÇİRME TEHLİKESİ VAR
Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, epilepsi hastalığının büyük çoğunluğunda tedavinin antinöbet ilaçları olduğunu belirterek; ''Satışı durdurulan bu ilaç fokal başlangıçlı epilepsilerin tedavisinde kullanılıyor. Bir ilaçtan diğer bir ilaca geçerken yaşanan dönemde hastanın nöbet geçirme riski de artıyor” dedi.
(Haber Merkezi)