Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Niğdeli vatandaşlarımızın hasretle beklediği Elmalı Gölet’inde inşaatımızı tamamladık ve gölette su tutmaya başladık” Diyerek müjdeyi ilk ağızdan duyurdu.
Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan DSİ Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.
Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.
TEMELDEN YÜKSEKLİĞİ 26 METRE
Bu kapsamda Niğde Elmalı Gölet’inde inşaat çalışmaları tamamlandı. Elmalı Gölet’ini Kovalık deresi üzerine, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Söz konusu göletin temelden yüksekliği 26 metre olup, kret uzunluğu ise 290 metredir.
GÖLETTE SU TUTULMAYA BAŞLANDI
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Niğdeli vatandaşlarımızın hasretle beklediği Elmalı Gölet’inde inşaatımızı tamamladık ve gölette su tutmaya başladık. Gölet’imiz şuan da geçici kabul aşamasına gelmiştir. Gölet’imizin sulama inşaatını da önümüzdeki yıl yapmayı planlıyoruz. Sulama inşaatını da tamamladığımızda toplamda 3 bin 130 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturacağız.” dedi.
MİLLİ EKONOMİYE 35 MİLYON TL KATKI
2024 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 35 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Ülke tarımında önemli yeri bulunan Niğde’nin kadim ve bereketli topraklarında modern sulu tarımı yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf edilmektedir ve projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 3 bin 130 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacaktır” İfadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)

Mehmet Aki̇f Balta Dsi̇ Genel Müdürü (1)

VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU VALİ ÇELİK O SÖZÜNÜ TUTTU

Elmalı Göleti’nde ‘Su Tutuldu’ 2

Editör: Niğde Haber