Niğde’de giderek daha da yaygınlaşan doğalgaz kullanımının artışıyla, kömür ve oduna talebin azaldığını söyleyen yakacak ticareti yapan Yasin Gökdoğan, doğalgaz kullanımının her geçen yıl artarak devam etmesinin odun ve kömür satışlarına azalma olarak yansıdığını belirtti.
Yasin Gökdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçen yılla bu yıl kömür fiyatlarımız aynı. Değişen bir şey yok şu anda. Odun fiyatlarında biraz yükseliş oldu. Geçtiğimiz yıl 4 bin lira olan odunun tonu bu yıl 5 bin liraya çıktı. Kömür fiyatımız yaklaşık olarak geçen yıl ile aynı oranda devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte odun ve kömür satışlarımızda düşüş yaşandı.  Doğalgaz kullanımını her geçen yıl arttığı gibi odun ve kömür satışlarımızda her geçen yıl azalmaya devam ediyor.
6 Şubat tarihinde tüm ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinde vatandaşlarımız araçlarına birer ikişer torba odun kömür koyarak depremzede vatandaşlarımıza destek olmaya gittiler. Herkes bu süreçte birbiriyle sıkı sıkı kenetlenme oldu ve yardımlaşma oldu.
(Dahi GEDİK)

Yasin GökdoğanOdun kömür 2