Niğde İl kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün girişimleriyle 2022 yılında Niğde’de sahne alan Devlet Tiyatroları bu yıl da Niğde’de çeşitli oyunlarla tiyatroseverlerin karşısında olacak.
DEVLET TİYATROLARI OYUNLARI YENİDEN NİĞDE’DE SAHNELENECEK
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün girişimleriyle Niğde’de sahne alan Devlet Tiyatroları Niğde’de çeşitli oyunlarla bu yılda tiyatroseverlerin karşısında olacak.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer açıklamasında; ‘’’Devlet tiyatrolarımız her yıl sezonunu Ekim ayında açar ve bir sonraki yılın haziran ayında da sezon kapanır. Geçtiğimiz dönemde Niğde, Devlet Tiyatroları'nın turne programına alınmıştı. Bunun için epey bir çaba sarf etmiştik. Her ay önce bir tiyatroyla başladık dedi. Devlet Tiyatrosu'yla, daha sonra bu aylık 2 hatta üçe kadar yükseldi. Geçtiğimiz dönemde Ankara Adana, Sivas, İstanbul ve Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun oyunları geldi. Bu yıl da yine sezon başlamadan önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Kendilerine Niğde'deki bu seyirci potansiyelini anlattık ve yeniden Ekim ayında başlayıp 2024’ün Haziran ayına kadar sürecek olan Turne programına Niğde'de dâhil edilmiş oldu. Öncelikle 18 Ekim'de Antalya Devlet Tiyatrosu yine Niğde'de sanatseverleriyle birlikte olacak. Devam eden aylarda yani Kasım Aralık ve sonrasında 2024 Haziran ayına kadar devam eden aylarda ise her ay bir, iki, belki üç devlet tiyatrosu bizlerle birlikte olacak. İlk devlet tiyatrosu 18 Ekim'de Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek ‘Shakespeare'in Tüm Oyunları’ isimli eserle perdelerimizi açıyoruz ve bundan güzel oyunlar gireceğine inanıyoruz” açıklamasına yer verdi.
(Dahi GEDİK)