Artan enflasyon, yaşanan ekonomik sıkıntılardan sonra gelen zamlardan damacana su da nasibini aldı.
Damacana su fiyatlarına gelen artışlar tepkilere neden olurken, gelen artışlar özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Aylık ortalama 5 damacana su tüketen bir ailenin sadece içme suyuna ödediği para 500 TL'ye kadar çıkıyor. 19 litrelik bir damacanadan ortalama 95 bardak su çıktığı düşünüldüğünde bir bardak suyun fiyatı 1 TL'yi aşmış oluyor.
Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, maliyet artışının fiyatlara yansıdığını belirtti. Kalebaşı, artan enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra lojistik giderlerinin de fiyat artışında etkili olduğunu söyledi.
SU ÜCRETSİZ OLMALI
Su politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise suyun bir canlı hakkı olduğunu ve ücretsiz olarak sunulması gerektiğini belirtti. Yıldız, suyun ticari bir meta olmaması gerektiğini ve yerel yönetimlerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Yıldız, çeşmelerden akan suyun içme suyu olarak kullanılmasının artırılarak tüketicilerin ambalajlı suyun sürekli artan ekonomik baskısından kurtarılması gerektiğini de ifade etti.
(Haber Merkezi)

Bakan Göktaş: SED ödemesini hesaplara yatırdık Bakan Göktaş: SED ödemesini hesaplara yatırdık

Editör: Niğde Haber