4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, Bor Belediyesi Pet-i Bor Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Bor Belediyesi kendi imkanları ve personeli ile teknolojinin son imkanlarıyla donatılan sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezini geçtiğimiz gün törenle hizmete açtı.
BÖYLE BİR HİZMETİ KAZANDIRMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Pet-i Bor Rehabilitasyon Merkezinin açış konuşmasını yapan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran,
"Bugün 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü. 2 yıl önce böyle bir yeri ilçemize kazandırmak için girişimde bulunduk. Buranın inşası yüzde 90 oranında Bor Belediyemiz personeli tarafından gerçekleşti.
Biz de buradaki ihtiyacı bir kez daha gözden geçirip Niğde'nin ikinci bir rehabilitasyon merkezine ihtiyacı olduğuna inanarak komplike haline getirmiş getirdiğimiz tesisi bugün sizlerin huzurunda anlamlı bir günde faaliyeti alıyoruz. Şimdi buradaki misafir olarak katılan belediye başkanlarımız en çok şunu sordular. Dediler ki başkanım buranın maliyeti ne? Biz buraya herhangi bir bakanlıktan bir destek almadık. Herhangi bir ajanstan buraya bir destek almadık. Burayla ilgili 2021 yılının beşinci ayında projeye uygun şekilde ihtiyacı olan inşaat malzemeleri metal aksamlarıyla ilgili ihalesine çıkmıştık. Bunun toplam bize maliyeti de 600 bin TL civarındaydı. Ve bunun tamamını Bor belediye personelimiz, atölye şefliğimiz, Fen İşleri grubumuz buradaki bu görmüş olduğunuz tesisin yüzde doksanına kadar olan imalatını tamamen kendileri gerçekleştirdiler. Onun haricinde burada klinik olarak görev yapacak olan içerideki bütün bizim ameliyathane malzemelerimizle ilgili de ihale yöntemiyle, açık ihaleyle yapıldı. İçeride röntgen cihazımız, makinalarımız, sterilizasyonlarımız, yoğun bakım ünitemiz, bunların tamamında sistemiyle gene belediyemiz bünyesinde kazandı.
Valiliğimizin önderliğinde bütün belediye başkanlarımızın, belediyelerimizin ve özel idaremizin ortaklığında Niğde'deki sahipsiz hayvanlar birliği kuruldu. Burada Niğde ile beraber bütün belediyelerimize, özel idare üzerinden de köylerimize ve beldelerimize de hizmet edebilecek kapasitelere sahip. Böyle bir hizmeti kazandırmaktan gurur duyuyorum. Ben buranın sahiplerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklar olduğuna inanıyorum. Biz yediden yetmişe bütün insanlara hayvan sevgisin de bir şekilde kazandırmamız gerektiğine inanıyorum.
Burasının yer tercihini yaparken kısa zaman önce Pınarbaşı Mesire Alanı'nda birtakım düzenlemeler ve eksiklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapmıştık. Amacımız entegre bir şekilde bağlı olup mesire alanına gelen vatandaşlarımızın yürüyüş yaparak aileleri ve çocuklarıyla beraber burada hoş bir vakit geçirip o hayvan sevgisini bir kez daha kazanmalarına yardımcı olmaktı. İnşallah memleketimiz için Hayırlı olmasını diliyorum. Burada emeği geçen başta Bor Belediyesi'nin personellerine ayrı ayrı her birini sizlerin huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Merkezimiz ilimize ve ilçemize hayırlı olsun” Sözlerini sarf etti.
Programa Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
(Dahi GEDİK)
Pet-i Bor acılıs 2
Pet-i Bor acılıs 3