Niğde’nin Bor ilçesinde, Mehmet Güleç İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören 486 öğrenciye ‘ Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı’ konulu eğitim verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrol Görevlileri Gıda Mühendisi Kübra Yerlikaya, Kimya Mühendisi Zeliha Ulaş Aydın, Ziraat Mühendisi Ülkü Erdem, Gıda Mühendisi Melek Kartal tarafından Bor ilçesi Mehmet Güleç İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki 486 öğrenciye “ Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlendi.
Düzenlenen eğitimde gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdaların saklanma koşulları, doğru ve dengeli beslenme, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.
Öğrencilere “Gıdanı Koru" kampanyası maskotu Cano tanıtıldı ve animasyon gösterisi izletildi. Sunum sonunda öğrencilerin sorularına cevap verildi. Eğitimlerimize yıl içinde farklı okullarda devam edileceği öğrenildi.
(Dahi GEDİK)

Nisan ayında yağışlar normalin altında gerçekleşti Nisan ayında yağışlar normalin altında gerçekleşti

Gıda Güvenilirliği Ve Gıda İsrafı Hakkında Eğitim 2

Gıda Güvenilirliği Ve Gıda İsrafı Hakkında Eğitim 3