Anadolu'nun parlayan yıldızı olarak lanse edilerek anılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin (NÖHÜ) bu yıl Niğde’yi tercih edecek öğrencilerle birlikte yaklaşık 30 bin rakamına ulaşması bekleniyor.
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde'de öğrencilerin yurt ve barınma sorunu olmadığını ve isteyen her öğrencinin yurtlarda yer bulduğunu söyledi.
ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YURTLARIMIZ HAZIR
Niğde'de öğrencilerin barınma sorunu olmadığını ve isteyen her öğrencinin yurtlarda yer bulabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Uslu; ‘Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak geçen sene yüzde 99 oranında bir doluluk oranımız vardı. Bu sene de inşallah yüzde 100’e yakın bir doluluk oranı bekliyoruz. Üniversitemizin bütün bölümleri bütün öğrencilerimize açık. Tabii ki son yıllarda özellikle büyük şehirlerde yaşanan barınma sorunundan dolayı büyük zorluklar çekmekte. Niğde'mize ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemize baktığımızda geçen seneki doluluk oranlarımızda yüzde yüze yakın bir doluluk oranımız vardı. Bu durumda bile bin 500 tane öğrencimizi alabilecek kapasitemiz hala vardı. Ve bütün başvuran öğrencilerimizi kabul etmemize rağmen. Şu anki kapasitemiz 11 bin öğrenciyi yerleştirecek bir yurdumuz var ve yurtlarımız mevcut. İnşallah bu sene de öğrencilerimiz bizi tercih ettiklerinde yurt sorunu yaşamayacaklar. Hem kız hem de erkek öğrencilerimiz için yurtlarımız hazır.’ diye konuştu.
30 BİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ İNŞALLAH
Rektör Uslu açıklamasında bu yılki öğrenci hedefinden de bahsederek; ‘Bizim hedeflerimiz var. Şu anki tabii mezunu da verdik bu sene, 24 binler civarına kadar düştü. Ama biz yeni alacağımız 6 bin öğrencimizle beraber de 30 bine ulaşmayı hedefliyoruz İnşallah. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Anadolu'nun parlayan bir yıldızı konumuna geldi. Buradan da şunu söyleyeyim, hem kampüsümüzle, hem şehrimizle, hem de şehrimizin güzide insanları Niğdelilerle bütün şehirlerdeki öğrencilerimizi Niğde'mize bekliyoruz.’ dedi.
(Dahi GEDİK)

Rektör Uslı makam_Kendi çekimimiz