Emeklilere zam farkı ödeme tarihi belli oldu Emeklilere zam farkı ödeme tarihi belli oldu

Millî Savunma Bakanlığı, (MSB) sosyal medya hesabından Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısına dair bilgileri paylaşırken bedelli askerlik ile ilgili net rakama da yer verildi.
Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında; ‘’Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 9 lira 4 kuruş olmuştur" denildi.
BEDELLİ ASKERLİK İÇİN GENELGE YAYIMLANDI
Zeki Aktürk'ün konu ile ilgili açıklamasının devamında ise şu satırlara yer verildi: "Bilindiği üzere 'Bedelli Askerlik' tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL (yüz seksen iki bin altı yüz dokuz lira dört kuruş) olmuştur. 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır."
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber