Niğde Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Halil Demirdilek, 1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Mart Muhasebe Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.
Niğde SMMMO Başkanı Halil Demirdilek; ‘’35’nci yılını kutladığımız, 3568 sayılı Kanunun TBMM’ye sevk edildiği tarih olan 1 Mart’ın  “Muhasebeciler Günü”, 1-7 Mart’ın Muhasebe Haftası Olarak kutlanmasına 1994 Yılında Sakarya da yapılan Oda Başkanları Toplantısında karar verilmiştir. Meslek Yasamız; 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe girerek Yasal Statüsüne kavuşmuştur. TÜRMOB çatısı altında 77 SMMM Odaları ve 8 YMM Odaları olarak toplam 85 Meslek odası olarak, yaklaşık 120 bin SMMM,10 bin YMM ve 30 bin Stajyerler olarak faaliyet gösteren büyük bir meslek örgütü ve aileyiz’’ dedi.
DEMİRDİLEK MESLEKTAŞLARININ YAŞADIĞI ZORUKLARI BELİRTTİ
Başkan Demirdilek basın açıklamasının devamında; ‘’2020-2023 döneminde ülkemizde ve dünyada yaşanan Pandemi ayrıca 6 Şubat tarihinde yaşanan 100 yılın Afeti olan Depremde hayatlarını yitiren tüm vatandaşlarımızı ve Meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yaşam koşullarının ağırlaştığı, işletmelerin ayakta kalabilmek için büyük çabalar sarf ettiği bir dönemde, Devlet gelirlerinin tahakkuku-tahsili konusunda mesleki sorumluluklarının bilincinde olan, Türkiye ekonomisini kayıt altında tutan, ekonomik ve ticari hayatın düzenli yürütülmesinde kamuya finansman sağlayan, devlet ile mükellef arasında köprü işlevi gören; bu onurlu mesleği yapan, tüm Meslektaşlarımın 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı ve Muhasebeciler Gününü kutluyorum. Büyük fedakârlıklarla işlerini yürüten ve zor dönemlerden geçilen bu süreçte demokrasinin, hukukun egemenliğin hakim olduğu; ekonomik sıkıntıların giderildiği, her türlü salgın ve afetlerin yaşanmadığı, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, huzur, kardeşlik ve barış ortamında bir hayat sürdürmek dileğiyle, tüm meslektaşlarımızın 35. Muhasebeciler Gününü ve Muhasebe Haftası’nı kutluyorum.  Nice haftalarımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamak dileğiyle; Saygılar sunuyorum” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)

Niğde’nin yüzde 16,8’i genç nüfus Niğde’nin yüzde 16,8’i genç nüfus