Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda “Acil Obstetrik Bakım Çekirdek Ekip Stratejik Planlama Grubu” ile “Sektörlerler Arası İşbirliği” toplantıları gerçekleştirildi.
Toplantılarda kent genelindeki sağlık yöneticilerinin görüş ve önerileri alınarak 2024 yılı için il acil obstetrik bakım hizmetleri ile ilgili İl Eylem Planı oluşturuldu. Niğde Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Özel İdaresi, Karayolları İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinin katılımıyla da aktivite planı hazırlandı.
SAĞLIK MÜDÜRÜ KARACA TOPLANTILARI DEĞERLENDİRDİ
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bahadır Karaca, çalışmalarla ilgili; “Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca gebelik, doğum ve doğum sonu bakım hizmetlerinin kolay ulaşılır olmasını ve hizmetlerin yüksek kalitede verilmesini sağlayarak, anne ve bebek ölümlerini önlemek amacıyla “Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı” yürütülmektedir. Gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanan AOB Programının hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerinin önüne geçmektedir. Bu sayede anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmek mümkün olacaktır. Gerçekleştirilen toplantılar kapsamında AOB Programına yönelik olarak 2024 yılı boyunca ilimizde yapılması gereken çalışmalar kurum yöneticileriyle istişare edilmiştir.” dedi.
(Dahi GEDİK)

Bakım Hizmetleri ‘İl Eylem Planı’ Oluşturuldu 3

Bakım Hizmetleri ‘İl Eylem Planı’ Oluşturuldu 1