Yurtta ve Niğde’de bir süredir halk arasında sıkça merak edilen ve konuşulan COVİD-19’un yeni varyantı ile ilgili en yetkili isim olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak.
Kızamıkla ilgili yine dünyanın birçok ülkesinde özellikle göçlerin etkisiyle son dönemde vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Bununla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok. Bütün vatandaşlarımızın evlatlarımızın 9. ayda, 12. ayda ve 4 yaşında olmaları son derece önemli.
Bizde kızamık 2-3 ay öncesine kadar azaldı. Ağırlık ilimiz İstanbul, sonra Ankara, sonra Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır.
Sahada yaygın aşılamayı hem mobil hem aile sağlığı merkezlerimizde sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Giderek sayıların azaldığını ve kontrol altında olduğunu söyleyebilirim.
SAĞLIKTA ŞİDDET
Bir şiddet eylem planımızdan bahsetmiştim. Esaslarından bir tanesi güvenlik tedbirleri anlamında hastanelerimizde, sağlık kuruluşlarımızda İçişleri Bakanlığımızla çalışıyoruz. Bununla birlikte beyaz kodumuz var. Beyaz kodumuzla birlikte hukuki süreç başlıyor dedi.
(Dahi GEDİK)