Niğde Haber Gazetemiz köşe yazarlarından Gazeteci, Yazar ve Ressam Osman Aytekin'in kaleme aldığı ‘Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikâyeleri’ adlı eseri kitapseverlerle buluştu.
Nevşehir bölgesinden 16 öykünün yer aldığı kitap, Modernus Yayınları baskısı ile çıktı.
Kitap tanıtım yazısında,“Tarih yazmak kolay değildir. Tarihi; Allah’a iman etmiş, kendi milletinin ülküsünü şiar edinmiş vatanperver kahramanlar yazar! Her Türk evladı atasını tanımalıdır. Hikâye yazarı sisli alanları kendi hayal gücünü kullanarak, kurgulayarak metnine şekil verir.  Yazar Osman Aytekin'in kaynaklar ışığında kaleme aldığı bu değerli öyküleri beğeneceğinizi umuyoruz. " İfadeleri yer buldu.
BİZLERİN ATALARIMIZA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Yazar Aytekin kitapla ilgili yaptığı açıklamada, "Nevşehir iline bağlı Ürgüp, Derinkuyu,Suvermez, Kavak, çökek ve Karacaşar'dan çeşitli cephelerde savaşıp şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızın düşmanlarımıza karşı verdiği amansız mücadeleyi okurlara aktarmak üzere bu kitabı yazdık. Kahramanlarımızın verdiği çok zor şartlardaki mücadeleler sayesinde bizlerin atalarımıza karşı sorumluluklarımız var. Bu toprakların nasıl vatan haline getirildiğini her Türk evladının bilmesi gerekir.
Bu kitabı hazırlamak, bilgileri toplamak kolay olmadı. Şehitlerimizin ve gazilerimizin torunlarıyla defalarca görüştük, bilgileri toplayıp bir öykü kurgusuyla kaleme aldık. Daha yazılacak kahramanlarımız var. O kahramanlarımızı da inşallah yazmaya çalışacağım. “dedi.
Yazar Aytekin’in kitabı internetteki kitap satış sitelerinden ve Nevşehir’de hizmet veren Limon Kitap Kırtasiye’den temin edilebilir.
(İbrahim UGUN)
Nevsehirli Kahramanlar kitap ön yüzü