‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’nci yılında tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de çeşitli törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Niğde Valilik ve Niğde Belediyesi çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başlayan törende, saat 09.05'te iki dakika süreyle siren çaldırıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımızın okunması ile Şanlı Bayrağımızın yarıya indirilmesi ile tören sona erdi. Atatürk Anıtında İl Jandarma Komutanlığı personelleri tarafından gün boyunca Saygı Nöbeti gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri, Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde hazırlanan “Atatürk” temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler. Fotoğraf sergisini gezen protokol üyeleri daha sonra Niğde Kültür Merkezinde 23 Nisan İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programına katıldı.
Programda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde büyük bir saygı ve özlemle anıldı.
Anma etkinliklerine Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gürol Okyar, protokol üyeleri, STK’ların ve siyasi partilerin temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber