Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekiplerinin il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda aldığı tedbirler ve meydana gelen olayların aydınlatılarak faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Ekiplerin mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında il merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili yürütülen çalışma ve operasyonlarda;
5 ayrı açıktan hırsızlık olayı ile ilgili olarak, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 5 şüpheli yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapıldı, suça konu malzemeler sahiplerine teslim edildi.
WhatsApp Image 2023-10-17 at 15.37.14 (1)
4 ayrı iş yerinden hırsızlık olayı ile ilgili olarak, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 7 Şüpheli  yakalandı,  4’ü mahkemece tutuklandı,  diğer şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılarak suça konu malzemeler sahiplerine teslim edildi.
3 ayrı motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili olarak, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 Şüpheliden 1’i çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, diğer şahıslar hakkında gerekli işlemler yapıldı.
WhatsApp Image 2023-10-17 at 15.37.14
Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili olarak, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 şüpheli yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmış, suça konu bisiklet bulunarak sahibine teslim edildi.
WhatsApp Image 2023-10-17 at 15.37.13
Evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 Şüpheli yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapıldı.
Polis sorumluluk bölgesi dışında aranma kaydı olan araç, sürücüsü ile birlikte yakalanarak sürücü hakkında gerekli işlemler yapıldı.
Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından iki ayrı aranma kaydı bulunan 1 şüpheli şahıs yakalanarak ilgili birime teslim edildi.
Şase ve motor numarası kazılı motosiklet, sürücüsü ile birlikte yakalanarak ilgili birime teslim edildi.
(İbrahim UGUN)