Niğde Belediyesi’nin destekleri ile 12’ncisi gerçekleştirilen ART-Quake-12 Umudunu Yitirme: Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var temasıyla sanatseverlerle buluştu.
Artquake 12 görsel 1
Serginin Küratörlüklerini üstlenen Niğdeli Ressam Safa Büte'nin, Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen ART-Quake-12 "Umudunu Yitirme: Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var" Meksika Uluslararası grup resim sergisi, sanatseverleri buluşturmak ve umudu yeniden yeşertmek amacıyla Güzel Sanatlar Galerisinde kapılarını açtı.
Açılış töreni sonrası ressam Safa Büte; “Her 6 ayda bir düzenlediğimiz sergimizi açıyoruz. Uluslararası bir sergi ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılar geliyor, gelmeye devam edecek. Önemli bir sergi olduğu için hazırlık süreci uzun sürebiliyor. Sergide 50 ayrı ülkeden 87 sanatçı 117 eserle yer alıyor.”  dedi. Sergini teması hakkında da bilgi veren Büte, serginin içeriğini ve temayı belirlerken, izleyicilerin duygusal bir yolculuğa çıkmasını ve umutla dolup taşmasını amaçladıklarını belirtirken, “Umudunu Yitirme: Karanlıktan Aydınlığa Bir Yol Var" temasıyla, umudu kaybetmiş insanların içinde bulunduğu zorlu süreçleri yansıtmayı hedefliyoruz. Sergide yer alacak olan eserler, sanatçıların karanlığı aydınlığa çevirme çabalarını ve umut dolu mesajlarını izleyicilere aktaracaktır.” Dedi.
Artquake 12 görsel 4
Sergi boyunca galeri ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak. Ayrıca, sergi süresince sanatçılarla etkileşim imkânı da sunulacak ve sanatçılar eserleri hakkında bilgi verecek.
(Dahi GEDİK)
Artquake 12 görsel 3