Niğde Tarım ve Orman İl müdürlüğü tarafından 2016 yılından bu güne dek yürütülen Antep Fıstığı Aşılama Projesi’nde ciddi aşama kaydedildi.
Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Sosyal Dayanışma Vakfı bütçesi ile oluşturulan proje ile ilk etapta bölgede bulunan ağaçlara 150 adet aşı yapıldığını ve yapılan aşıların meyvelerini vermeye başladığını söyledi.
Müdür Baş proje ile ilgili açıklamasında, “Niğde ili Bor İlçesi Balcı Köyünde 2016 yılında yapılan proje ile bölgede bulunan Atlantik Sakızı ve Menengiç ağaçlarının aşılanması ile gerçekleştirilmiştir. Sosyal Dayanışma Vakfı bütçesi ile oluşturulan proje ile ilk etapta bölgede bulunan ağaçlara 150 adet aşı yapılmış olup şuanda yapılan aşılar meyvelerini vermeye başladı. Bölgenin mikro klima iklimine sahip olmasından dolayı projenin önümüzdeki dönemde de devam ettirilmesi planlandı. Bölge halkı için gelecekte önemli bir gelir kaynağı olacağı düşünülen aşılama projeleri ile bu tip bölgelerde alternatif ürün çeşitlerini çoğaltmak için çalışmalarımız devam etmektedir ”Sözlerini sarf etti.
(Dahi GEDİK)