Aksaray Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yapan Mehmet Emre Canpolat’ın Erzincan’a tayin olmasının ardından Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan Niğde’nin Ulukışla nüfusuna kayıtlı Hakan Kılınçkaya görevine başladı.
HAKAN KILINÇKAYA KİMDİR?
Hakan Kılınçkaya 1969 yılında Niğde’nin Ulukışla ilçesinde dünyaya geldi. 1994 yılında Antalya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 8 ay süre ile İngiltere’ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Hakan Kılınçkaya, Aksaray Ortaköy, Kütahya Hisarcık Kaymakam Vekilliği sonrası Sarız, Karaçoban, Gülnar, Bünyan  ve Payas’ta Kaymakamlık, Bitlis’te ise  Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. Son olarak Payas Kaymakamı olarak görev yapmakta iken İçişleri Bakanlığının 19.08.2017 tarihli ve 2017/345 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Gelibolu Kaymakamlığına atandı.
2006 yılında Mersin-Gülnar Belediye Meclisi ve Köseçobanlı Belediye Meclisleri’ nce, 2012 yılında Bünyan Belediyesi Büyüktuzhisar Belediye Meclislerinin almış olduğu karar ile Fahri Hemşehrilik beratları verildi.
2010 yılında Kayseri Valisi, yaptığı örnek ve başarılı projeler nedeniyle “Yılın Kaymakamı” olması hususunda Türk İdareciler Derneğine teklifte bulunmuş, TİD teşekkür Belgesiyle taltif etmiştir.
Görev yaptığı Valiler tarafından birçok takdir ve teşekkür belgesi almış olup, ayrıca çalıştığı İl ve İlçenin sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller almıştır.
Yine Bünyan’a bağlı Tuzhisar Kasabasındaki Bulvara yaptığı başarılı çalışmalar sebebiyle Belediye Meclisinin 2009 yılında aldığı bir kararla Hakan Kılıçkaya Bulvarı adı verilmiştir.
Avrupa Birliği konularında inceleme ve araştırma yapmak üzere Belçika-Bürüksel’ de çalışma ziyareti, Hollanda’da Lahey ve Rotterdam Kentleri ile İtalya’da Cividale Kentinde incelemelerde bulunmuştur.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
(Dahi GEDİK)