Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Altunhisar ilçesinde yer alan Kınık Höyük arkeolojik kazı alanını ziyaret ederek bölgede yürütülen bilimsel çalışmaları yerinde inceledi.
Kent genelinde yedi farklı noktada sürdürülen arkeolojik kazılardan biri olan Kınık Höyük'te gelinen son aşama hakkında yetkililerden bilgi alındı.
Whatsapp Image 2026 09 03 At 14.58.34
KAZI EVİ VE BULUNTULAR ZİYARET EDİLDİ
Niğde Valiliğinden alınan bilgilere göre, saha incelemeleri sırasında Kazı Başkanı Marina Pucci ve Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burak Yolaçan, Vali Akmeşe’ye kazıların ilerleyişi ve elde edilen veriler hakkında detaylı brifing verdi. Ardından Kınık Höyük Kazı Evi’ne geçen Vali Akmeşe, burada kazılardan çıkarılan tarihi eserlerin incelenmesi, belgelenmesi, korunması ve laboratuvar ortamında bilimsel olarak değerlendirilmesi süreçlerini yakından takip etti.
KÜLTÜREL MİRAS İÇİN TEŞEKKÜR
Niğde’nin köklü tarihini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen ziyarete; Vali Yardımcısı Soner Divli, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer ile Müze Müdürü Yakup Ünlüler de eşlik etti. Vali Nedim Akmeşe, kentin zengin kültürel mirasının bilim dünyasına kazandırılması amacıyla sahada ter döken Kazı Başkanı Marina Pucci ve tüm kazı heyetine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
(Niğde Valiliği)

Bor’da Sonbahar Şap Aşılaması başladı
Bor’da Sonbahar Şap Aşılaması başladı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Niğde Haber