Devlet eski bakanlığı ve 17’nci dönem Niğde Milletvekilliği (1996-1999 yılları arasında) yapan Akın Gönen geçmiş yılları da içeren Niğde’nin sorunlarını değerlendirdi.
Devlet Eski Bakanı Gönen, Niğdeli çiftçilerin yıllardır süre gelen sorunlarını dile getirdi. Niğde yerel basınının takipçisi olduğunu söyleyen Gönen “ Tarım İl Müdürlüğü ve patates araştırma enstitüsü görev alanları ile ilgili çabalarını yerel basında izliyoruz.” dedi.
YATIRIM PROJELERİ VE SULU TARIM DEĞERLENDİRMESİ
Niğde genelinde Tarım Bakanlığı’na bağlı yatırım projelerinin çözüm beklediğini ifade eden Gönen, bu projelerin sonuçlanması gerektiğini vurguladı. İl genelinde tarımsal sulamanın son yılarda sekteye uğradığını vurgulayan Akın Gönen, 200 yılında Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından onaylanmasına rağmen Niğde’nin 24 yıldır sulu tarımdan mahrum kaldığını ifade etti.2 yıl önce bakanlıkça onaylanan projenin akıbetinin ne olduğunu soran Gönen, proje hakkında onayın alındığını ancak gerçekleşmesi ve sürdürülebilir bir hal alması için ödenek ve ilgi beklediğini ifade etti.
BU PROJELER GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILMALI
Türkiye genelinde tarım anlamında büyük önem taşıyan Niğde, patates üretiminde ise zirvede yer alıyor. Şehrin ekonomik yapısında önemli bir yere sahip olan tarım anlamında yatırımların artmasının elzem olduğunu vurgulayan Akın Gönen, 1998 Yılında yapılan girişimlerle Patates Entegre Sanayi Tesis Projesi’nin Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na hazırlatıldığını hatırlattı.
Aynı yıl içerisinde Bor Deri İhtisas Tesis Projesi’nin de hazırlatıldığını söyleyen Gönen, “bu projeler gün yüzüne çıkartılmalı” diyerek projelerin ilgi beklediğini vurguladı.
İPARD AVRUPA BİRLİĞİ FONU KANAYAN YARALARA MERHEM OLAMADI
Niğde’nin çevresinde bulunan illerin İPARD Avrupa Birliği Fonu’ndan faydalandığını vurgulayan Gönen, “İPARD Avrupa Birliği Fonu yıllardır Niğde ilinde yaşanan problemlerin çözümünde ne acıdır ki aktif hale gelememiştir.” İfadelerini kullandı. Akın Gönen konuşmasının sonunda; ‘’Ziyaretler kapsamında ve seçim döneminde dilerim tüm siyasi partilerin adayları, Niğdeli çiftçilerimizim bu problemlerini gündeme taşır. Yaşanan sorunlar bir an önce çözüme kavuşur.” ifadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)