Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Niğde’de de Aile Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Aile Haftası kutlamaları kapsamında Dışarı Cami önünden başlayıp valilik binasına önünde tamamlanan farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
AİLEDE HUZUR OLURSA TOPLUMDA DA HUZUR OLUR
Yürüyüşe katılanlar “Aile istikbalimizdir”, Güçlü birey, güçlü aile”, ‘’Ailemle birlikte güçlüyüm’’ pankartlarıyla yürüyüşü tamamladı.
1993 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 15 – 21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşünde açıklama yapan Niğde Valisi Cahit Çelik,
“ Bugün uluslararası aile günü. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğümüzün organize ettiği bir etkinlikle beraber oldu. Bor Caddesi üzerindeki Dışarı Cami'nden şehit ailelerimizle, engelli ailelerimizle, tüm amirlerimizle beraber yürüdük. Ben bu çerçevede etkinliğimize iştirak eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ailenin korumasıyla ilgili bir genelge de çıktı. Bu genelge kapsamında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın başkanlığında diğer bakan yardımcılarının katılacağı bir komite oluşturuluyor. Benzer şekilde ilimizde de ailenin korunmasıyla ilgili bir kurul oluşacak. Aile toplumunun temeli. Eğer aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Özellikle milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda gerçekten aile çok önemli bir köprü O anlamda bizler de aileyi bu anlamda çok önemli bir kurum olarak görüyoruz. Ailede huzur olursa toplumumuzda huzur olur. İnşallah bundan sonraki süreçte bizler de ailenin korunması, milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara atılması konusu hem valilik olarak hem de bizimle beraber çalışan olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız.” diye konuştu.
ENGELLER FİZİKİ DEĞİL, ASIL ENGELLER YÜREKTE
Vali Çelik Engelliler Haftasını da işaret ederek devam ettiği açıklamasında, “Aynı zamanda bu hafta engelliler haftası. Tüm engelli vatandaşlarımızın da engelli haftasını tebrik ediyorum. İlimizde devletimizin evde bakım hizmeti verdiği vatandaşlarımız var. Yine işitme engelli, 64 tane vatandaşımız var. Diğer taraftan diğer engellilere de baktığımız zaman ortalama ilimizde bize kayıtlı bir  çok vatandaşımız var. Bizler hem idare olarak hem de diğer kamu kurumları olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımı, daha rahat yaşayabilmeleri konusunda elimizden gelen her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda belediyemize de teşekkür ediyorum. Belediyemiz parkları engelli vatandaşlarımızın kullanmaları konusuna erişilebilir hale getirdi. Aynı zamanda Mart ayı içerisinde Down Sendromlu Engelli vatandaşlarımızın çalıştığı bir kafe açtı. Belediyemizin de bu anlamda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağı önlemler alınması açıkçası biz de sevindiriyor. Engeller fiziki değil, asıl engeller yürekte. Dün Artvin’de bir ayağı olmayan ampüte olan bir vatandaşımızın yamaç paraşütü yaptığını gördük. Sonuçta siz kendinize inanıyorsanız inancınız varsa engeli çok net şekilde aşarsınız. Bu vesileyle Niğde'de yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi. Düzenlenen yürüyüşe Niğde Valisi Cahit Çelik, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
(Dahi GEDİK)

D S C 0003

 

Editör: Niğde Haber