Niğdeli okur Hatice Aydın 8 yılda bine yakın kitap okudu. Niğde Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, kütüphanenin en aktif kullanıcısı olan Hatice Aydın’a kitap hediye etti.
Niğde Ömer Halidemir Üniversitesi (NÖHÜ) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümünden 3 yıl önce mezun olan ve aynı üniversitede şu an Uluslararası Ticaret dalında yüksek lisans öğrencisi olan Hatice Aydın, boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor. Kitaplara ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Aydın, bugüne kadar binlerce kitap okudu.
Ağırlıklı olarak kişisel gelişim ve roman tarzı kitapları tercih eden Aydın,çocukluktan beri kitap okumayı çok sevdiğini ve aylık ortalama 6 kitap okuduğunu, kitap okumanın başka bir dünya ya açılan kapı olduğunu ifade etti. Küçük yaşlardan beri kitap okuma yarışmalarına katıldığını söyleyen Aydın, kitapların en iyi arkadaşı olduğunu, içine kapalı biri olduğundan dolayı kendini kitaplarda bulduğunu belirtti.
Hatice Aydın, basın mensuplarına ,“En çok kitap okuyanlar arasında olmak benim için mutluluk verici. Çünkü her kitap başka bir dünyaya başka bir geçit. Kendimi daha bilgili hissediyorum. Bakış açım genişliyor, değişiyor. Herkes kitap okumalı. Benim gibi içine kapanık insanlar daha çok kitaplarla etkileşim halindeler ama bence diğer insanlar da okumalı. Herkes kitaplardan kendinde bir şey bulabilir. Kendilerine hitap eden mutlaka kitaplar vardır. Daha çok kişisel gelişim kitapları okuyorum. Ama her zaman değil bazen böyle kitaplar kendini tekrar etmeye başlıyor bir süre sonra veya sürekli o aynı tarz kitaplar seçiyorum. İngiliz edebiyatı, Amerikan edebiyatı veya Alman edebiyatı okuyarak çeşitlendiriyorum. Aylık ortalama en az 6 kitap okuyorum, her kitap okumamamda yeni bir şeyler öğreniyorum” dedi.
(Dahi GEDİK)
DSC_0268
DSC_0275