Yediemin otoparklarında bulunan 700 bin otomobil ihale usulü satışa çıkacak. 700 bin otomobilin ikinci el piyasasına karışmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında ciddi bir indirim beklenmeye başladı.
Araçların piyasa değerinin yüzde 10 ve 15 altında satışa çıkarılacağı bildirildi. Türkiye'deki yediemin otoparklarında 2.2 milyon hacizli araç bulunuyor. Ancak şartlara uyan ve ihale ile satılacak olan araç sayısı bir milyon civarında. Bu bir milyon adetlik rakamın 300 bini 20 yaş üzerinde ve yaşlı durumda. 700 bini ise satılabilir durumda olanlar.  Ayrıca bu 700 binlik rakamın 200 bini 5 yaş altında, yani genç araçlar. 
Tanınan hakların kullanılmaması durumunda sicile kayıtlı mallar ile diğer mallar, kamu yararı gözetilerek kanunda belirlenen bedel karşılığı MKE A.Ş'ye devredilecek. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel muhafaza edilecek, hak sahiplerine ödenecek.
Belirtilen mallar, MKE A.Ş'ye de devredilmemesi durumunda çürümeye bırakılarak ülke ekonomisi ve çevreye vereceği zararların önlenmesi maksadıyla Türkiye Kızılay Derneğine bedelsiz olarak devredilecek.
(Haber Merkezi)