Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 1 ve 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulamalarda 184 şüpheli gözaltına alındı.
Niğde genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirler ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda,50 Kasten Yaralama,40 Taksirle Yaralama,21 Tehdit,12 Hakaret,11 Mala zarar verme,7 Açıktan hırsızlık, 7 Dolandırıcılık,5 Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma,5 Oto hırsızlığı,3 Güveni kötüye kullanma,2 Motosiklet hırsızlığı,2 Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme,2 Bisiklet ve 1 Elektrikli Bisiklet hırsızlığı,2 Yağma,1 Kasten öldürmeye teşebbüs,1 Otodan hırsızlık,1 Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali olayı,1 Nitelikli Dolandırıcılık,1 Israrlı takip,1 İşyerinden ve Kurumdan hırsızlık,1 Evden hırsızlık olayları aydınlatıldı.
Toplam 184 Şüpheli yakalanırken bunlardan 15’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Hakkında yakalama emri bulunan 36 şahıstan 15 şahıs cezaevine 21 şahıs ise ifadelerinin alınması için Adli mercilere teslim edildi.
Ekipler tarafından yapılan umuma açık işyerleri denetiminde 4 Umuma açık yer denetlenirken, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlandı.
Ayrıca Ekipler amirliğince yapılan çalışmalar neticesinde; 822 Şahıs sorgulandı,24 aranan şahıs yakalandı,1 kişi hakkında idari işlem yapıldı ve Kayıp olarak aranan 4 şahıs bulundu.
(Dahi GEDİK)