Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 16-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 343 şüpheli yakalandı. 47 şüpheli mahkemeye sevk edilirken, 24’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 16-30 Eylül tarihleri arasında yapılan çalışmalarda; 45 Kasten Yaralama,36 Taksirle yaralama,20 Tehdit,9 Hakaret,7 kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, 4 Güveni kötüye kullanma,2 Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, 2 Konut dokunulmazlığının İhlali,2 Yağma(Gasp),2 dolandırıcılık,1 Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma,1 Özel hayatın gizliliğini İhlal,1 Israrlı takip olayları aydınlatıldı. 
Hakkında yakalama emri bulunan 43 şahıstan 14’ü cezaevine teslim edilmiş, 29 şahıs ise ifadelerinin alınması için adli mercilere teslim edildi.
Ekipler tarafından yapılan işyerleri denetiminde 113 Umuma açık işyeri denetlendi, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlandı.
Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda ise; 8 Tabanca, 25 Tabanca fişeği ve 1 Av Tüfeği ele geçirildi.
Ekipler Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda, 916 Şahsın GBT sorgusu yapıldı,37,76 Gram Uyuşturucu ve uyarıcı madde,1 Kurusıkı Tabanca ele geçirilirken kayıp olarak aranan 7 kişi de bulundu.
Emniyet yetkilileri yaptığı açıklamada, il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirlerimiz ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir ifadelerini kullandı.
(Dahi GEDİK)