Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan motorlu taşıtlarda zorunlu kış lastiği 1 Aralık Cuma günü başlıyor.
Ticari olmayan tüm araçların can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanmaları tavsiye edilirken, kural ihlallerinde 2 Bin 568 TL trafik para cezası uygulanacak.
BAKAN URALOĞLU: KIŞ LASTİKSİZ ARAÇLARLA YOLA ÇIKMAYIN!
Geçtiğimiz hafta kış lastiği konusunda açıklamalar yaparak sürücülere uyarılarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada; ''1 Aralık- 1 Nisan dönemde kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlayacağını duyurarak; ‘’Kış şartlarına uygun olmayan ve kış lastiksiz araçlarla lütfen yola çıkmayalım. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu hakkında mutlaka bilgi sahibi olalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını kati suretle bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Olumsuz hava şartlarında yolun sol şeridini özellikle boş bırakalım. Karla mücadele araçlarına fazla yaklaşmayalım, gerekmedikçe sollama yapmayalım.” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada ayrıca 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasındaki 4 aylık dönemde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların dingilleri üzerindeki tüm lastikler; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu olacağı da vurgulandı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber