Şehit ve Gaziler için aşure ikramı Şehit ve Gaziler için aşure ikramı

Türkiye’de her yıl 1 Aralık’tan 1 Nisan’a kadar kışlık lastik takma zorunluluğu bulunmaktadır. Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara zorunlu olan kış lastiği uygulaması, hususi araçlar için zorunlu değildir. Türkiye’nin tüm illerinde geçerli olan uygulamaya uymayanlara cezai yaptırım uygulanmaktadır. Yeniden değerleme oranı dikkate alınarak kış lastiği zorunluluğu cezası, 2023 yılı itibariyle güncellenerek 1.152 TL olarak belirlenmiştir. Hem sürücülerin hem de diğer yolcuların güvenlikleri için kış lastiğinin takılması gerekmektedir
HANGİ ARAÇLAR TAKMAK ZORUNDA?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.
KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması, 1 Aralık'ta başlamaktadır. Kış lastiği takma zorunluluğu olan araçlar denetlenmektedir. Yapılan denetlemelerde uygulamaya uymayan araç sürücülerine ise ceza kesilmektedir. Kış lastiği cezası yeniden değerleme oranı dikkate alınarak 1 Ocak 2023 itibariyle yeniden güncellenmektedir. Uygulamaya uymayan sürücülere 1.152 TL ceza kesilmektedir.
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber