BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Doğruyol Partisi (DYP) Genel Başkan Danışmanı İç Anadolu Bölge Sorumlusu DYP Niğde Eski İle Başkanı Zekeriya Özbek gündemde yer alan sokak hayvanlarıyla düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Zekeriya Özbek , “bu dünyanın gerçek sahibi onlar. Her insanın içinde hayvan sevgisi mutlaka olmalıdır. Hayvan sevgisi olmayan insanlardan iyilik beklemek çok zor. Tüketiyoruz, üretmiyoruz, katlediyoruz. Dünyadaki milyarlarca insan hala hayvanları anlamıyor, empati kurmuyor, onları kendi dünyalarından dışlıyor” Dedi.
DYP Genel Başkan Danışmanı İç Anadolu Bölge Sorumlusu Zekeriya Özbek açıklamasının devamında; “Çocukluğumuzda başlayan hayvan sevgisini büyüdüğümüz zaman yitiriyoruz. İş hayatı, sosyal hayat ve aile derken çocukluğunda sevdiğin o mahallenin kedisini bile görmezden geliyor ve sırtımızı çeviriyoruz. Hayvan sevgisi ötekileştiriliyor, hayvan sevenlere çok uzak bir gezegenden gelmiş gibi bakmaya başlıyoruz. İnsanoğlu hayatını idame ettirebilmek için birçok şeye muhtaçtır. Bunların en önemlilerinden biri de hayvanlardır. Nitekim gıda, giyim, nakil gibi zaruri ihtiyaçların giderilmesinden tezyin malzemelerine, hatta estetik zevklere hitap etmeye kadar hayvanlar, insan için yaratılmıştır. “ Şeklinde konuştu.
Bir âyet-i kerîmede ise insanlar için sağmal hayvanlarda ibretler bulunduğunu ve bunların bir sanat harikası olduğunu söyleyen Özbek; “Muhakkak sizin için sağmal hayvanlarda bir ibret vardır. Zira size, onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (gelen), içenlerin boğazından kolayca geçen hâlis bir süt içiriyoruz.” (en-Nahl 16/66) Sözlerime son verirken hayvanlar uyutulup unutulmasın” Sözleriyle açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber