30 Ağustos coşkusu Fener alayı ile devam etti
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından akşam saatlerinde Niğde Valiliği öncülüğünde, Niğde Belediyesi’nce organize edilen Fener Alayı düzenledi.
FENER ALAYI VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Niğde Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Derbent Kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlar, yürüyüş boyunca marşlar söyledi.
İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Komando Birliğinin de katıldığı yürüyüşün ardından Niğde Belediyesi tarafından havai fişek gösterisi sunuldu. Hava fişeklerin geceyi aydınlattığı gösteri adeta nefesleri kesti.
ÖZDEMİR: BU COŞKU SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 30 Ağustos Zaferi’nin, tarihteki en önemli kurtuluş destanlarından biri olduğunu belirterek; “Büyük Zaferimizin 101. Yıldönümünü, Niğdeli hemşerilerimizle birlikte coşku içinde kutladık. Milletimizin bu coşkusunun sonsuza kadar devam edeceğine olan inancımı bir kez daha yineleyerek, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tekrar kutluyorum.” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)