Nevşehir’de takla atan otomobil, yola fırlayan sürücünün üzerine tekrar devrilmesin diye vatandaşlar tarafından tahta yardımıyla sabitlenerek ilginç bir tedbir alındı.
Nevşehir Gülşehir karayolu Sulusaray kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada Gülşehir ilçesine iş görüşmesine gittiği öğrenilen İnci B., 50 ADM 076 plakalı otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki tarlaya takla atarak durabildi. Kazayı gören bir vatandaş yaptığı açıklamada, “Bir ses duydum. Baktığımda aracın takla attığını gördüm. Hemen yardıma geldim. Aracın içine baktığımda kimse yoktu. Aracın etrafını dolaşırken sürücü kadının, takla atan aracın hemen yanında yattığını gördüm. Daha sonra araba yaralının üzerine devrilmesin diye tahta ile tedbir aldıktan sonra 112’ye ihbarda bulunduk” dedi.
İhbar üzerine kaza yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı İnci B. kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Takla atan otomobil çekici yardımı ile kaza yerinden kaldırılırken, akıllarda Türk usulü kurtarma kaldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
(İHA)

A W145155 02

A W145155 01