17-18 Haziran 2023 tarihler arasında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanırken sınavda TYT birincisi ise Niğde’den çıktı.
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından hem öğrencileri hem de velileri heyecan sardı. TYT-AYT ve YDT YKS birincileri sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencisi Harun Durak Temel Yeterlilik Testinde (TYT) Türkiye birincisi oldu.
2023 YKS BİRİNCİLERİ KİMLER OLDU?
Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi; Harun Durak, Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi (Niğde), Alan Yeterlilik Testi (AYT) birincisi sayısalda Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar (Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi -Konya) eşit ağırlık birincisi; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), sözel birincisi; Ahmet Berk Takır (Kabataş Erkek Lisesi - İstanbul)
TYT NEDİR?
Açılımı Temel Yeterlilik Testi olan TYT, 12’nci sınıfta okuyan öğrencilerin üniversiteye girebilmek için başarı göstermeleri gereken 1’nci oturum sınavına denir. TYT sınavı, 9 ve 10’ncu sınıf konularını kapsayan mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerini ölçmek üzerine kurulu. Niğde Haber Gazetesi olarak Harun Durak kardeşimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)

Harun Durak