Yeşilay Niğde Şubesi bağımlılıkla mücadele için Niğde’de yapılan faaliyet ve çalışmalar kapsamında Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde ‘paylaşım ve planlama toplantısı’ gerçekleştirdi.
Yeşilay, çağımızın en büyük sorunu olan ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı’na göre kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlanabilen bağımlılıkla mücadele Niğde’de yapılan faaliyet ve çalışmalarla etkin bir şekilde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilim Kurullarınca hazırlanan ve bir eylem planı çerçevesinde özellikle okul psikolojik danışmanları ve rehber öğretmenlerce hayata geçirilen eğitimlerin yanı sıra Türkiye’de bağımlılıkla mücadelenin öncülüğünü yapan Yeşilay Şubeleri ve Yeşilay Danışmanlık Merkezlerince (YEDAM) verilen eğitim, seminer, paylaşım ve bilgilendirme toplantıları ile güncel gelişmeler ve uygulanacak yöntemler, ilgili hedef kitle ile paylaşılıyor.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE METAMFETAMİN
Özellikle son günlerde madde bağımlılığı ve metamfetamin kullanımının artış göstermesi üzerine okullarda uygulanan eylem planlarının ehemmiyetine dikkat çekmek okullarda alınacak tedbirleri, uygulanacak yöntemleri görüşmek ve Yeşilay’ın sahadaki en önemli paydaşları olan il genelindeki yaklaşık 180 rehber Öğretmen, Psikolojik Danışmanların fikirlerini almak üzere Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Niğde Şubesince paylaşım ve planlama toplantısı yapıldı.
DOÇ.DR. KAÇMAZ’DAN BİLİMSEL SUNUM
Toplantının açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Hayri Yıldız bağımlılıkla mücadelede etkin çalışma yöntemleri, Yeşilay faaliyetleri ve 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Şube Başkanından sonra söz alan Şube Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Kaçmaz madde bağımlılığının kaynağı, birey üzerindeki belirtileri, önlem, psikososyal ve tıbbi tedavi yöntemleri hakkında bilimsel bir sunum gerçekleştirdi.
Programda ayrıca, YEDAM’da görevli Uzman Psikolog Kevser Kayalı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Kübra Nur İnal da Yeşilay Danışmanlık merkezlerinin amaçları, faaliyetleri, psikososyal tedavi ve danışan yönlendirme esasları vb. konularda bilgilendirmede bulundu.
Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran, Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü H. İbrahim Aşıcı, Niğde Yeşilay Şube Yönetim Kurulu, Kadın Komisyonu ve Genç Yeşilay Üyeleri, YEDAM personeli ile rehber öğretmenler katıldı. Okullarda sergilenmek üzere broşür, afiş dağıtılmasıyla toplantı sona erdi.
(Dahi GEDİK)

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım Ve Planlama’ Toplantısı Yaptı 5

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım Ve Planlama’ Toplantısı Yaptı 3

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım Ve Planlama’ Toplantısı Yaptı 1

Yeşilay Niğde, ‘Paylaşım Ve Planlama’ Toplantısı Yaptı 4