Niğde’nin Ulukışla İlçesi Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu’nun dağ köylerinden gelen ve yatılı öğrencilerinin hazırladığı CTRL+ALT+DEL adlı e-Twinning Projesi çerçevesinde dönem sonu tasarım ve serginin yer aldığı Bahar Festivali Fotoğraf Şöleni düzenlendi.
Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen sergide, okul proje yürütücüleri hem projeyi anlattı hem de proje kapsamında tasarlanan eşyaları sergilediler. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi amacı ve Filistin temalı logo ’su ile de etkiledi.
PROJENİN AMACI
Bu proje kapsamında öğrencilere okulunun sadece akademik seviyelerini yükseltmek için saatlerce ders çalıştıkları bir bina değil, ait oldukları bir yer olduğunu hissettirerek öğrencilerin olumlu tutum düzeyini arttırmayı hedefleniyor. ‘Bir bütünün parçası olduğunuzu hissedin ya da öyle olmaya istekli olun’ Yukarıda belirtilenlerin dışında okul iklimini, gençlerin önemli sosyal ve duygusal gelişim alanları olan gerçek hayatla bütünleşmiş mekanlara dönüştürmeyi de hedefliyoruz. Böyle bir ortam yaratarak öğrencilerin öğrenmeye daha fazla katılmalarını, akranları ve öğretmenleriyle sağlıklı ilişkiler geliştirmelerini ve bunun ötesinde bina dışındaki gerçek hayata daha hazırlıklı olmalarını hedeflenmekte. İkincil hedefler ise öğrencilerin yabancı dilde iletişim kurmasını sağlamak, Web2.0, Web3.0 ve yapay zeka araçlarını aktif olarak kullanma becerisini geliştirmek, iletişim ve etkileşim becerilerini arttırmak, kendine güvenen, entelektüel, zorbalık yapmayan öğrenciler yetiştirmek, disiplinler arası çalışmayı geliştirmektir. Tüketmek yerine üreten bir nesil yaratmak.
PROJE LOGOSUNUN DİKKAT ÇEKEN ÖYKÜSÜ
Projede kullanılan logo "The Lemon Tree(Limon Ağacı)"isimli kitapta bahsedilen İsrail Ramle' deki önce Filistinli bir aileye ait olan, sonrasında da İsrailli aileye geçen bir evde yaşanan olayları içeriyor.
İsrailli ailenin üyelerinden Dalia Landau'ya ailesinden miras kalmış olan bu evi Dalia hanım tüm çocuklara(Filistinli-İsrailli ve diğerleri) ait "The Open House (Açık Ev)haline getirdi.
Proje yürütücüsü “ Ben de kitabı okuyup, filmini de izledikten sonra evi incelerken bu logo’yu gördüm ve Dalia Landau ile iletişim kurup bu logonun telif haklarını istedim kendisi de böyle bir projede kullanılacağı için çok memnun olduğunu söyleyip, izin verdi. Projemizin logosu "Peace Begins With YOUth (Barış Seninle-Sizinle Başlar") dedi.
(Dahi GEDİK)

Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.39 (2)

Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.39

Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.38

Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.39 (1)
Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.07 (1)

Whatsapp Image 2024 06 05 At 07.03.37

Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti


 

Editör: Niğde Haber