Sonuçlar tamam sıra üniversite tercihinde Sonuçlar tamam sıra üniversite tercihinde

Niğde Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’nde gönüllü hayırsever bağışları ve okul aile iş birliğiyle kazandırılan bilişim teknolojileri sınıfı ve tarih atölyesi Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından hizmete açıldı.

tarih 2

2019-2020 Eğitim öğretim yılında hizmete başlayan Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’ne hayırseverlerin katkısıyla Bilişim Teknolojileri Sınıfı ve Tarih Atölyesi kazandırıldı.

bilişim 1

HAYIRSEVERLERDEN ONLARCA BİLGİSAYAR
Öğrencilerden okul idaresine yapılan yoğun talep karşısında harekete geçen okul yönetimi, öğretmen ve okul aile birliği işbirliği ile Niğde’nin hayırsever iş insanlarının desteğini alarak 34 adet bilgisayar ve bilgisayar masalarını tamamlayarak hizmete kazandırdı. Bu vesileyle ilk olarak, Okul idaresi ve Okul Aile Yönetim Kurulu ile birlikte, halen Niğde Esnaf ve Sanatkarla Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde bulunan eğitim gönüllüsü Fahri Eker ziyaret edildi. Başkan Fahri Eker’in 6 adet bilgisayar bağışı ile başlayan desteğini, Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından bağışlanan 15 adet bilgisayar takip etti. Bilgisayar öğretmeni Öznur Erbu’nun Kuveyt Türk Katılım Bankası Niğde Şubesi müdürü Şükrü Uyar ve Şehit Ömer Halisdemir’in de kardeşi Ganime Halisdemir ile temaslarıyla Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından 15 adet bilgisayar kazandırıldı. Türk Hava Yolları yetkilileriyle resmi yazışmalarla başlayıp, ikili münasebetlerle devam eden görüşmeler neticesinde Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü tarafından 5 adet bilgisayarın bağışlanmasıyla 26 adet olan bilgisayar sayısı, okul kantincisi Halime Bulut Kirazcı’nın, hocam bu çorbada bizim de bir tuzumuz bulunsun, sözüyle proje çok daha duygusal ve anlamlı boyut kazandı. Bakanlık desteğiyle elektrik ve internet altyapısı tamamlanan projeye, Niğde Songurlar Seyat’in iki adet bilgisayar desteği ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla eksik kalan bilgisayar ve bilgisayar masalarının teminiyle proje tamamlanarak Bilgisayar Laboratuvarı hizmete açıldı.

bilişim 2

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAŞAR AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI
Milli birliğin ve bilincin en önemli unsurunu teşkil eden Tarih derslerinin ezberin ötesine geçip gerçekçi, geçmişe yolculuk yaparak, rol alarak, empati kurarak ve adeta yaşayarak işlenebilmesi için ihtiyaç duyulan Tarih Atölyesi’nin de açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar: “Geçmişini bilmeyenin, geleceği olmaz. Şüphesiz gelecek milli değerler üzerinde, bilim ve teknoloji sayesinde yükselecektir. Bu vesileyle bugün açılışını yaptığımız ‘Bilişim Teknolojileri Sınıfı’ ve ‘Tarih Atölyesi’nde emeği geçen okul yönetimini, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Öznur Erbu’yu ve Tarih öğretmeni Neslihan Evcim’i tebrik ederim” dedi. Tarih öğretmeni Neslihan Evcim de öğrencilerin ilk çağlardan başlayarak günümüze kadar tarihin bütün dönemlerini, adeta bir zaman tüneli gibi, bir arada görebilecekleri bir ortam tasarlamak istedik. Ayrıca her devirde kullanılan eşya, giysi ve objeleri de görünür kılarak, bu sayede derslerde drama yaparak tarihi yaşatmayı arzu ettik. Bu projeyi okul idaresi,  öğrenci ve velilerimizle birlikte el ele vererek gerçekleştirdiklerini, bu vesileyle katkısı olan herkese teşekkür ederiz diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

IMG-20231221-WA0127

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, katkılarından dolayı Kuveyt Türk Katılım Bankası’na, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanı Fahri Eker’e, Songurlar Seyat’e, Kantin işletmecisi Halime Bulut Kirazcı’ya, Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü’ne ve Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğine teşekkür ederek, özverili çalışmalarından dolayı Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi Okul yönetimi ile  öğretmenlerini  tebrik etti.


bilişim 0

OKUL MÜDÜRÜ İSPİROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Açılış programında söz alan okul müdürü İdris İspiroğlu, okulumuzun açılması pandemi ve akabinde yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi zamanlarına denk geldi. Bu nedenle yapımı geciken bilgisayar sınıfımız hayırseverlerin ve bakanlığımızın desteğiyle hizmete girdi. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi sayesinde Robotik Kodlama, yazılım ve web tasarımı yapan, bu yolla para kazanan öğrencilerimiz var. O nedenle bilişim sınıfının açılması uygulama yapma fırsatı bulan öğrencilerimizi ve bizleri çok mutlu etmiştir. Tarih Atölyesi sayesinde ise tarih, adeta yeniden yaşanmaya başlandı. Bu vesileyle bu güzel hizmette katkısı ve desteği olan hayırseverlere, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire başkanımız Sayın Selman Küçük’e ve maddi ve manevi destekleriyle her zaman yanımızda yer alan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar’a teşekkür ederiz dedi.
(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber