‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Sağanak yağış ve fırtınanın görüleceği illerin arasında Niğde’nin de yer aldığı 7 şehir için uyarı yapıldı. Yağışlarda su baskınları, yıldırım ve dolu da var.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Niğde başta olmak üzere yedi ilde gök gürültülü sağanak yağışın yaşanacağı ve bir süre devam edebileceği açıklaması yapıldı. Açılamanın devamında vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
YAĞIŞ, SU BASKINI, DOLU VE YILDIRIM UYARISI
Niğde, Kayseri, Konya, Aksaray, Nevşehir, Ankara ve Sivas'ın güney kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olmaya başlarken, durum, söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve ilgili kurumlar için önemli bir uyarı niteliğinde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Özellikle açık alanlarda bulunacak vatandaşların yıldırım tehlikesine karşı dikkatli olmaları, su baskını ve sel riskine karşı tedbirli hareket etmeleri öneriliyor. Vatandaşların bu tür uyarıları dikkate alarak, gerekli hazırlıkları yapmaları öneriliyor.
(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber