Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Niğde Valiliği, kentte soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını belirterek, vatandaşlara olası riskler için dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Niğde’de 9 Ocak Salı gününden itibaren soğuk ve yağışlı hava etkili olacağı beklenirken, 10 Ocak Çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor.
Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada; ‘’Ülkemizin Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 9 Ocak 2024 Salı günü bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın pazar ve pazartesi günlerinde güneybatı (Lodos) yönünde kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, 7-11 Ocak tarihleri arasında oluşması muhtemel riskler, ulaşımda aksamalar, don olayı, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi risklerine karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber