Niğde’nin Gümüşler beldesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle sel ve su taşkınları meydana geldi. Olayda sele kapılan 6 kişiden 1’i yaşamını yitirirken, bölgede ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 6 Haziran 2026 tarihinde saat 14.45 sıralarında başlayan bölgesel dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle Gümüşler beldesinde sel ve su taşkınları yaşandı.
İhbarların alınmasının ardından AFAD, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, Karayolları, UMKE, sağlık ekipleri, jandarma ve Gümüşler Belediyesi personeli bölgeye sevk edildi. Etkilenen alanlarda 39 araç, 10 iş makinesi ve 216 personelle müdahale çalışmalarının yürütüldüğü, su tahliyesi, temizlik ve hasar tespit çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.
Yağışlar sırasında sele kapılan 6 vatandaştan durumu ağır olan 42 yaşındaki bir kişinin, kaldırıldığı Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Bir vatandaşın tedavisinin sürdüğü, 4 kişinin ise tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu kaydedildi.
Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilenirken, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunuldu.
Açıklamada ayrıca, mevsim geçişlerinde meydana gelen ani ve şiddetli yağışların sel ve su taşkınlarına neden olabildiğine dikkat çekilerek, vatandaşların dere yatakları ile riskli bölgelerden uzak durmaları, zorunlu olmadıkça bu alanlara gitmemeleri ve yetkili kurumların uyarılarını dikkate almaları istendi.
(Haber Merkezi)
YAŞAM
GÜNCEL
SPOR
Valilikten Gümüşler açıklaması
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar


