Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılından bugüne sürdürdüğü iftar organizasyonuyla 81 il ile birlikte Niğde’de 200’er kişilik iftar sofraları 30 gün açık kalacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bölge müdürlükleri aracılığıyla kuracağı iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir edecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asıl görevimizdir” İfadesine yer verildi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2022 yılında 25 İlde düzenlenen iftar organizasyonunun kapsamı bu yıl genişletildi. 81 ilin tamamında kurulacak sofralar ihtiyaç sahiplerine ve dileyen tüm vatandaşlara hizmet edecek.
YEMEKLER HER İLDE SICAK YEMEK MUTFAKLARINDA HAZIRLANACAK
30 gün boyunca Sıcak Yemek Mutfaklarında hazırlanacak olan menüler, tüm şehirlerde belirlenen mekân ve alanlarda sofraları bereketlendirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda Ramazan Ayı boyunca On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun faaliyetler yapılmasına özen gösterileceğinin altı çizildi. Açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için her alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz gönül sofralarını bu yıl Mübarek Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle tüm şehirlerimize yayacağız. 81 ilimizde, bölge müdürlüklerimiz vasıtasıyla kuracağımız iftar noktalarımızda paylaşmanın, paylaştıkça çoğalmanın zenginliğini yaşayacağız. Biliyoruz ki; kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asli vazifemizdir. Vazifemizi layıkıyla ifa ederek vakıf kültürünün bize bıraktığı paha biçilemez mirası gelecek nesillere aktarmak için gayret etmeyi sürdüreceğiz.” değerlendirmesi yapıldı.
NİĞDE ÖĞRETMENEVİ’NDE 30 GÜN AÇIK KALACAK
Çevre illerden Kayseri’de 350, Nevşehir, Kırşehir ve ilimiz Niğde merkez Öğretmenevinde 200’er kişilik iftar sofraları 30 gün açık kalacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 81 ilin tamamında kurulacak olan iftar çadırlarının vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği konumlarda olmasına dikkat edildi.
İFTAR SOFRALARI NEREDE KURULACAK?
Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi Kocasinan / Kayseri, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Merkez / Nevşehir, Cumhuriyet İlkokulu Merkez / Kırşehir, Niğde Öğretmenevi Merkez Niğde gibi alanlar başta olmak üzere her şehirde birçok noktada kurulacak iftar çadırı noktalarında, gönül sofralarında buluşulacak. İftar çadırı noktalarına ilişkin değişiklik, güncelleme gibi durumlar Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bağlı bölge müdürlükleri sosyal medya hesaplarından vatandaşlar ile paylaşılacak.
(İbrahim UGUN)