AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Veysi Kurt’u ziyaret ederek hayırlı olsun diklerinde bulundu.
T.C Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Veysi Kurt’u ziyaret eden AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkrut ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’ye yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüşmelerde bulundu.
PROJE VE YATIRIMLAR KONUŞULDU
Gerçekleştirilen ziyarette TCDD tarafından Niğde’ye yapılacak proje ve yatırımlar ele alındı. Niğde’nin hızlı tren hattı bağlantısı başta olmak üzere, Andaval yükleme merkezinin genişletilmesi ve şehir merkezine yapılacak alt geçit projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
VEKİL UZKURT’TAN TEŞEKKÜR
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımda, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’a Niğde’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Niğde Belediye Başkanımız Emrah Özdemir ile birlikte TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’u ziyaret ettik. Niğde’mizin hızlı tren hattı bağlantısını, Andaval yükleme merkezinin genişletilmesini ve şehir merkezimize yapılacak alt geçit projesini istişare ettik. Değerli genel müdürümüze Niğde’mize göstermiş olduğu ilgi ve projelerimize olan desteklerinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÖZDEMİR NİĞDE İÇİN ŞANS
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’un Niğde için bir şans olduğunu ve Niğde’ye karşı ilgi ve alakasının farklı olduğunu belirterek ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımında, “TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’u ziyaret ederek Niğde’miz için planlanan yatırım ve projeleri değerlendirdik. Değerli Genel Müdürümüze misafirperverlikleri ve Niğde’mize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim” dedi.
GENEL MÜDÜR KURT: YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, ziyarette yaptığı açıklamasında, demiryolu yolcu ve yük taşımacılığı potansiyelinin ülkemiz için strateji önem taşıdığını belirterek, “Lojistik merkezleri gibi yük potansiyeli ülkemiz için strateji önem taşıyan merkezlerin başında geliyor. Demir yollarımızın Anadolu ile bağlantısının hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması ve yolcu potansiyeli her geçen gün artan Çukurova ile İç Anadolu Bölgesi arasındaki yolcu taşımacılığının geliştirilmesi için Konya, Karaman, Adana ve Mersin arasında hızlı tren hattı inşa çalışmaları devam ediyor. Güzergah boyunca Konya-Karaman arası yapım çalışmaları tamamlanan hızlı tren hattı 2022 yılı başında hizmete sonulmuş, Karaman – Ulukışla hat kesimleri ile Ulukışla-Yenice arasının yapım çalışmaları devam etmektedir. Niğde için düşünülen ve devam eden projeler ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.
(Salih ALPTEKİN)
 

Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Tcdd'de Ni̇ğde Gündemi̇ 2

Editör: Niğde Haber