Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde ‘Tarım Orman Elçileri İle Söyleşiler Programı’ düzenlendi.

Whatsapp Image 2024 02 26 At 11.08.02

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu Zoom üzerinden canlı bağlantı ile katıldığı Program T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlediği fotoğraf yarışmasında derece alan fotoğrafların fuaye alanındaki sergisinin gezilmesiyle başladı. Akabinde program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve açış konuşmalarıyla devam etti.

Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi

Whatsapp Image 2024 02 26 At 11.08.02 (1)

REKTÖR USLU’DAN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ VURGUSU
Programda konuşan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında tarım alanında tüm bölümlerinde yüzde 100 İngilizce eğitimin verildiği tek fakültenin NÖHÜ’ de olduğunu belirtti. Ayrıca içinde bulunduğumuz bahar döneminde öğrenci alarak bu alanda lisansüstü eğitime başlayan Türkiye’nin ilk ve tek Dijital Tarım Tezli Yüksek Lisans Programı’nın da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, tarım ve gıdanın Üniversitenin öncelikli alanlarından biri olduğunu ifade etti. Üniversitenin 2023 TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporu’na göre Tarım, Gıda ve Hayvancılık alanında “Bitki Koruma” çalışmalarında hacim ve kalite ortalaması bakımından Türkiye’deki 208 üniversite arasında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Rektör Uslu, konuşmasında Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler de verdi. Uslu konuşmasının sonunda öğrencilere önemli bilgiler verilecek bu programın düzenlenmesinde başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Whatsapp Image 2024 02 26 At 11.08.03 (1)

ÖĞRENCİLERE BAKANLIĞIN GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİ ANLATILDI
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş, yaptığı sunumda Üniversite öğrencilerine Bakanlığın tarımsal araştırma projeleri ve bilinçlendirme faaliyetleri hususunda gençlere sunduğu fırsatları anlattı. Göktaş sunumunda ayrıca öğrencilere ve diğer katılımcılara gençlerin girişim teşebbüslerine verilen destekler ve yurt dışında eğitim olanakları hakkında bilgiler verdi. Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmaları hakkında tüm gençlerin bilgilendirilmesi için üniversitelerde söyleşi programlarının devam ettiğini belirten Göktaş, kendilerine Üniversitede böyle bir fırsatın sunulmasından dolayı NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve tüm Üniversiteye teşekkür ederek sunumunu sonlandırdı.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Çiçek ve Prof. Dr. Ersin Aydın, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş, il protokolü, Üniversite akademik ve idari kadrosunun yanında çok sayıda öğrenci katıldı.
(Dahi GEDİK)